Keittiö

Keittiö on kodin sydän

Keittiössä vietetään aikaa monesti enemmän kuin missään muussa tilassa. Suurin osa aloittaa päivänsä keittämällä kahvit ja nauttimalla aamupalan. Nuhjuinen ja likainen keittiö ei hirveästi piristä aamua, toisin kuin valoisa ja puhdas. Illalla työpäivän jälkeen tie vie suoraan keittiöön. Ostokset asetellaan jääkaappiin ja aloitetaan ruuanvalmistus. Taas on pieni hetki aikaa rentoutua ja nauttia rauhasta – keittiössä. Ennen nukkumaan menoa tehdään vielä keittiössä maittava iltapala ja mennään nukkumaan. Viikonloppuna ja lomilla on mukava valmistaa hieman laadukkaampia aterioita omassa keittiössä, kun kiire on poissa. Kutsutaan ystäviä ja sukulaisia kylään, vietetään yhteistä aikaa keittiön pöydän ääressä.

Toimiva keittiö helpottaa elämää

Arjessa aika on rajallista. Toimiva koti ja etenkin toimiva keittiö tekee arjesta helpompaa. Riittävän iso astianpesukone vähentää täyttö- ja tyhjennyskertoja merkittävästi. Isot laatikostot helpottavat tavaroiden löytymistä ja oikean kokoinen jääkaappi ei koskaan ole liian täynnä. Keittiön suunnittelussa otamme huomioon uudentyyppisen valaistuksen, tarvittavan määrän pistorasioita.

Hyvin sijoitetut toiminnallisuudet keittiössä tuovat nopeutta ruuanlaittoon ja helpottavat keittiön puhtaana pitämistä. Keittiömateriaalit vaikuttavat myös puhtauteen. Toisissa keittiömateriaaleissa näkyy selvästi sormenjäljet ja toisissa ei. Karheat keittiötasot imevät itseensä likaa ja niiden puhdistaminen on hankalaa. Sileä keittiötaso taas hylkii likaa ja kevyt pyyhkäisy riittää pitämään sen puhtaana. Hyvä keittiö on myös sellainen jossa on riittävästi tilaa liikkua ja siellä ei tarvitse varoa. Monesti onnistuneella keittiöremontilla saadaan tarvittavaa lisätilaa keittiöpöydälle, jolloin sen ympärille mahtuu istumaan ja jää vielä tilaa kokille liikkumiseen.

Lue lisää maksuttomasta keittiösuunnittelupalvelustamme.