Keittiö hinta

KEITTIÖREMONTIN HINTA KOOSTUU MONESTA TEKIJÄSTÄ

Keittiöremontin yksi ratkaisevimmista tekijöistä on hinta. Suurimmalla osalla on rajallinen määrä rahaa käytössään, jolloin remontin hinnan pitää pysyä budjetissa. Kuten autoissa, niin myös keittiöissä, hintahaarukka on hyvin laaja. Hyvällä suunnittelulla ja järkevillä materiaalivalinnoilla lopulliseen urakkahintaan voidaan vaikuttaa merkittävästi. Tässä keittiösuunnittelijamme tulevat apuun.

HINTAAN VOI VAIKUTTAA VALINNOILLA.
SEURAAVASSA KESKEISIÄ REMONTIN HINTAAN VAIKUTTAVIA TEKIJÖITÄ:

  • Keittiön koko ratkaisee, isompaan asennetaan yleensä enemmän kalusteita.
  • Muiden pintojen kunto.
  • Asennettaessa uudet keittiökaapit, on useimmiten tarpeen uusia pinnat: seinät, lattia ja katto. Vanhat pinnat korostuvat uusien kaappien rinnalla.

Hyvät kodinkoneet ovat arvokkaita, mutta maksavat itsensä pitkällä aikavälillä takaisin energiatehokkuudellaan. Suurin osa kodinkoneasennuksista vaatii luvanvaraisia LVIS-töitä, jolloin niiden vaihtaminen etuajassa aiheuttaa turhia lisäkuluja.

Keittiötasojen välillä on merkittäviä hintaeroja. Edullisimpia ovat laminaattitasot. Massiivipuu- ja kivitasot ovat puolestaan kalliimpia. Kaikista materiaalivaihtoehdoista löytyy useita värejä ja kuoseja.

Kivitasojen mitat otetaan yleensä keittiöremontin puolessa välissä, jolloin alakaapit ovat jo paikoillaan. Tämä aiheuttaa viivettä remontin läpivientiin ja hidastaa muuten sujuvaa keittiöremonttia.

Ovimalli vaikuttaa vähemmän lopulliseen kauppahintaan kuin kuvitellaan.  Samoin vetimet ja välitilan materiaalit ovat edullisempia kuin arvellaan.  Ovimalleja- ja vedinvaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Ne kannattaakin katsoa suunnittelijan kanssa. Eri vaihtoehdot voivat vaikuttaa hintaan merkittävästi. Asennustyö on samanhintaista, ovimallista riippumatta.

LVIS-työt saattavat joskus yllättää asiakkaan. Tästä syystä Rusthollin keittiöremontin hintaan sisältyy aina putki- ja sähkötyöt. Tällöin riski LVIS-töistä siirtyy asiakkaalta Rusthollille ja keittiöremontin kokonaishinta pysyy sovitussa. Keittiöremontin yhteydessä uusitaan lähes poikkeuksetta sähköjä ja tarvittaessa mm. putkisulkuja, jotta ne saadaan vastaamaan tämän päivän säännöksiä.

KEITTIÖREMONTIN HINNASTA EI KANNATA TINKIÄ LIIKAA

Laadukas ja oikein tehty keittiö kestää vuosikymmeniä hyvässä käytössä. Korkealaatuiset keittiökalusteet ovat parempi investointi, kuin edulliset ja huonot. Keittiön hinnasta työt, kodinkoneet ja LVIS-työt lohkaisevat ison osan, jolloin edullisilla keittiökalusteilla saadaan vain marginaalinen säästö kokonaisurakkaan. Monesti huonot kalusteet ovat vielä hitaampia asentaa, jolloin työn osuus kasvaa entisestään ja saadut säästöt hupenevat. Rustholli käyttää vain laadukkaita kalusteita, jolloin lopputulos ja kestävyys ovat takuun arvoisia.

Haluatko tietää, mitä keittiösi maksaa? Pyydä meidät käymään paikan päällä. Saat euron tarkan hinnan keittiöremontillesi saman päivän aikana! Rusthollin toteuttamat remontit ovat kotitalousvähennyksen alaista työtä, lue lisää mitä se tarkoittaa sinun remontissa.