Rusthollin märkätilojen Energiaremontti

Hyvällä remonttisuunnittelulla ja materiaalivalinnoilla voidaan saavuttaa jopa 25-40 % säästöä energiankulutuksessa. Jos märkätilojen remontti on muutenkin ajankohtainen, kannattaa valita energiatehokas ratkaisu. Energiaremontin lopputuloksena asuminen kuluttaa vähemmän energiaa ja on ympäristöystävällisempää.

Märkätilojen kuntokartoitus ja lämpökuvaus.

Rakenteiden lämpökuvauksella selvitämme mahdolliset vuoto- ja vikakohdat rakenteita rikkomatta. Lämpökuvaus mittaa kuvauskohteen pinnasta lähtevää lämpösäteilyä. Kameran kuva ilmaisee lämpötilaerot väriskaalauksena, ja havainnollistaa mahdolliset vikakohdat selkeästi.

Älytermostaatti

Ecodesign-direktiivin mukaista, kattavasti ohjelmoitavaa lattialämmitystermostaattia ohjataan selkeällä kosketusnäytöllä. 

Termostaattia voidaan käyttää lattia-anturilla, huoneanturilla tai näiden yhdistelmällä. Yhdistelmäkäytössä lämmitystä ohjataan huoneanturilla ja lattia-anturilla voidaan rajata ylä- ja alalämpötila herkille lattiamateriaaleille.

Termostaattiin voidaan ohjelmoida viikkoajastuksella jokaiselle päivälle omat lämmityssyklit, ja näiden lisäksi voidaan käyttää kuutta muuta pikavalittavaa toimintoa. 

Termostaatti on varustettu myös ikkuna auki -toiminnolla, joka kytkee lämmityksen pois päältä 30 minuutiksi, kun sisäinen anturi havaitsee nopean lämpötilan alenemisen. 

Termostaatti sisältää myös käytännöllisen energialaskurin, jonka avulla on helppo seurata lämmitykseen käytetyn energian määrää sekä kustannuksia. Energianmittaus-toiminnon avulla voit verrata kulutuksia esimerkiksi edellisen vuoden kulutuksiin kuukausitasolla, sekä nähdä viimeisen viikon, kuukauden tai vuoden kulutuksen.

Termostaatissa on mahdollista asettaa lattia-anturin impedanssi kolmen esiasetetun arvon lisäksi manuaalisesti, joten se soveltuu loistavasti esimerkiksi saneerauskohteisiin, joissa lattia-anturin vaihtaminen on mahdotonta.

Älykäs lämminvesivaraaja

Älykäs lämminvesivaraaja on energiasäästön tulevaisuutta. Ohjaus seuraa perheen lämpimän veden kulutusta, ja oppii, milloin kuumaa vettä tarvitaan runsaasti. 

Vettä vain tarpeen mukaan lämmitettäessä vältytään turhilta lämpöhäviöiltä, sähkölasku pienenee ja sähköntuoton ympäristövaikutukset vähenevät.

Varaajan älykäs ohjaus oppii lämpimän veden kulutustottumukset yhden viikon aikana ja sovittaa käyttöveden lämpötilan vastaamaan käyttäjien tarpeita. Vettä ei tarvitse lämmittää liian aikaisin, jolloin lämpöhäviöt pienenevät ja sähköä pystyy säästämään jopa 640 kWh vuodessa. 

Älykkäät toiminnot saa valittua varaajan helppokäyttöisestä ohjauspaneelista. Smart-asetuksilla varaaja täyttää uusimmat energiatehokkuusvaatimukset.

Tyylikäs moduulimittainen älyvaraaja sopii vaativaankin apukeittiön sisustukseen. Huomioi, että asennustilan on oltava lämmitetty ja siinä on oltava lattiakaivo. Varaajan saa asentaa vain pystyasentoon.

Älyvaraaja on suunniteltu suomalaisten vaatimusten mukaisesti 10 barin paineelle, ja sen säiliö on tehty ruostumattomasta teräksestä, joka sopii parhaiten yleisimpään suomalaisen veden laatuun. Lämminvesivaraajan jalka on reilun kokoinen ja mahdollistaa näin piilotetun putkiasennuksen. Mukana toimitetaan venttiiliryhmä asennukseen. 

Kylpyhuoneen energiatehokkaat märkätilalevyt

Lämpöä ja kosteutta eristävä märkätilalevy on järkevä ratkaisu kylpyhuoneeseen parantamaan märkätilojen energiataloutta, ja on sellaisenaan valmis alusta laatoitukselle. Märkätilalevy taipuu myös koteloiksi ja kalusteiksi. Lämmöneristys on jopa 60% parempi kuin perinteisiin lämmöneristeisiin verrattuna.

Märkätilalevyn ytimenä on kosteuden- ja vedeneristysominaisuuksiltaan erinomainen XPS-eriste. Levy on päällystetty molemmin puolin lasikuituverkolla vahvistetulla laastilla, mikä tekee siitä tukevan ja kestävän.

Muista myös energiatehokas sähkökiuas

Muista myös energiapihi kiuas, jonka avulla voidaan säästää sähkönkulutuksessa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua myös energiatehokkaan kiukaan valinnassa.

Kysy lisää energiapiheistä kylpyhuoneremonteista ammattitaitoiselta henkilökunnaltamme