Esteetön koti

OMATOIMISTA ASUMISTA HELPOTTAVIA REMONTTIRATKAISUJA

Luoman pariskunta oli tehnyt pitkän päivätyön suomalaisen terveydenhuollon parissa ja nyt eläkepäivillä päätettiin panostaa myös omaan hyvinvointiin. Rusthollin Esteetön koti – konsepti mahdollisti esteettömyys muutokset normaalin kylpyhuoneremontin yhteydessä.

Remonttisuunnittelu käynnin jälkeen Rusthollin fysioterapeutti tuli käymään kotona. Hän teki toimintakykykartoituksen ja sen perusteella suunnitteli tarvittavat muutokset. Oman osaamisalueensa lisäksi hän tiesi paljon myös remontoinnista, joten samalla suunniteltiin remontin yhteydessä tehtävät lisärakenteet, jotta mm. suihkuistuimen ja kahvojen taakse tulisi riittävät tuet.

ESTEETÖN KOTI JA KYLPYHUONE LUOMALLE

Itse remontti meni aikataulussa, jopa hieman alle vaikka mukaan mahtui kaksi suurta yllätystä. WC:n lattia oli märkä ja kylpyhuone lahonnut. WC:n osalta vuosien saatossa lattian pesemiseen käytetyt vedet olivat päässeet rakenteisiin. Alkujaan piti pelkästään leventää oviaukkoa, jotta rollaattorilla mahtuu kulkemaan, mutta nyt koko wc remontoitiin. Toinen yllätys, toki odotettavampi oli, että kylpyhuoneessa oli kosteus- ja lahovaurioita.

Onneksi Rusthollilla oli omat kuivurit, joten kuivatus onnistui osana remonttia. Kylpyhuoneen ja saunan välinen seinä jouduttiin purkamaan ja tekemään uudestaan. Remontti olisi varmasti venynyt yli joulun ellei asentaja olisi saanut lisäkäsiä avuksi.

Nyt uudesta kodista on nautittu muutama viikko ja kokonaisuuteen ollaan todella tyytyväisiä. Remontoinnin helppous yllätti, koska kaikenlaisia tarinoita epäonnistuneista remonteista kuulee. Rusthollia voi kuitenkin suositella ilolla. Nyt kun remontoitu koti on esteetön, niin Luomat aikovat hakea taloon ensimmäisen rollaattorin – varmuuden vuoksi.

RUSTHOLLIN ESTEETÖN KOTI TARJOAA OMATOIMISTA ASUMISTA HELPOTTAVIA REMONTTIRATKAISUJA IKÄIHMISILLE

Esteetön ja turvallinen koti edistää omatoimista asumista. Rustholli tarjoaa ikääntyville ihmisille räätälöityjä Esteetön ja turvallinen koti -remonttipaketteja, joiden “avaimet käteen” -periaatteella toteutetut laadukkaat kokonaisratkaisut tekevät kotona asumisesta ennennäkemättömän helppoa ja antavat senioreille ainutlaatuiset mahdollisuudet asua omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään.

ESTEETÖN KYLPYHUONE BENDEREILLE

Eila Bender on ollut yli 10 vuotta pyörätuolissa ja pystynyt asumaan kotona miehensä Helmutin avustuksella. Vanhan omakotitalon kylpyhuone on ollut kaikki nämä vuodet ahdas ja pyörätuoli ei ole mahtunut tilaan. Viime aikoina kotona asuminen on tuntunut aina vain hankalammalta. Apuun tuli Rusthollin Esteetön koti – remontti.

Bendereille suunniteltiin uusi ja esteetön kylpyhuone Rusthollin fysioterapeutin opastuksella. Ensin tehtiin asiakkaille toimintakykykartoitus, jonka jälkeen suunnittelimme vanhan kylpyhuoneen esteettömäksi.

Kylpyhuoneessa uusittiin vedeneristeet, kaakeloinnit ja kattopaneelit. Perusremontin yhteydessä poistettiin lisäksi amme, vaihdettiin lattiakaivo ja uusittiin vesiputkia, jotta asunnon käyttöikä pitenisi kymmenillä vuosilla. Tämän lisäksi esteettömyys vaatimusten mukaisesti oviaukkoa levennettiin ja normaali oven tilalle asennettiin liukuovi. Kaikki kalusteet on suunniteltu seniori- ja liikuntakykyrajoitteisille. Lisäksi asennettiin wc-kaiteet, jotka helpottavat laskeutumista ja nousemista. Laadimme myös tarkan asennussuunnitelman, jotta apukahvat ja muuta kalusteet tulivat oikealle korkeudelle ja oikeille kohdille.

Remontti kesti kokonaisuudessaan kolme viikkoa, joka alitti hieman ennakkosuunnitelmat. Rusthollin omat asentajat ja lvis-tiimi hoiti työt suunnitelmien mukaisesti – aikataulussa. Purkutöiden jälkeen lattiassa havaittiin lievää kosteutta. Kuivatus suoritettiin Rusthollin omilla kuivaimilla, jotta remontti ei viivästyisi.

Benderit ovat erityisen tyytyväisiä, koska he kokevat saaneensa tuplahyödyn. Vanhan ja ränsistyneen kylpyhuoneen tilalle tuli uusi kokonaisuus, mutta sen lisäksi kylpyhuone muuttui vielä esteettömäksi, joka mahdollistaa useamman lisävuoden kotona asumiselle.

Rusthollin koko senioritiimi kiittää Bendereitä mahdollisuudesta muuttaa suomalaisia koteja esteettömiksi.